Melor'z FotoPage

By: Melor Indah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 29-Dec-2004 00:00 Email | Share | Bookmark
BENCANA DI ACEH

Sudah tiga hari semenjak gempa dan tsunami di aceh, utara m'sia, india, sri lanka dan yang lain-lain... Semalam aku dapat sms daripada bonda yang sebenarnya daripada Mus student UKM yang berasal dari Meulaboeh, Aceh. sedih sekali dia baru dapat berita daripada teman2 Aceh yang keluarganya semua meninggal dunia-ibu, ayah, abg, kakak dan anak2 buahnya... aduh sedihnya. rencananya ingin pulang bersama Wardah isterinya bulan Mac 2005 nanti. Ingin pulang kampung bertemu keluarganya... tapi kini hanya tinggal harapan saja. Aku rasa kali terakhir dia pulang awal tahun ini, semasa ingin menikah dengan wardah.

Mmm bagaimana dengan Fauzan dan Hari.... alhamdulillah mereka selamat kerana semasa kejadian mereka masih di medan. namun nasib keluarga mereka masih belum diketahui. tentu saja mereka masih teramat susah hati - tak tergambar... Keluarga Pak Darwis juga bagaimana, padahal aku dan bonda baru saja ketemu 2 minggu lalu... Bonda sedih sekali. Ibu Asmah, Keluarga Abang Afi, Kak Mimi... wahhhhh camana yer???

tentunya ada sebab dan hikmah di sebalik kejadian ini. dalam masa ini tidak ada masa-peluang untuk tentera dan gam untuk berperang-bersengketa. yang penting sekarang nyawa semua penduduk di sana.... aku dengar Pak Hasballah ke sana tentunya melaksanakan kerjanya... helikopter yang dinaiki sukar mendarat memandangkan tanahnya digenangi air-banjir...
bayangkan ombak besar setinggi sepohon kelapa-aduh, dan kita hanyasetakat 1meter lebih jer!!!
di kaca tv aku tengok mangsa yang di phuket tu sampai kejong2 tangan terbuka, sedih nengoknya...
alfatihah untuk sumer mangsa yang terkorban.... dan iktibar untuk kita semua.....


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net