Melor'z FotoPage

By: Melor Indah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 29-Mar-2008 17:58 Email | Share | Bookmark
SEPETANG BERSAMA ADIK

adik merenung
aku dan sekolahku
my dearest school
masjid di seberang sekolah dah di ubahsuai
adik-adik ni ada kelas tambahan tadi, dah nak balik
nama masjid di seberang jalan
adik
adik dan juara kami
ini tam tam kucing baru kami
ini bucuk
tam tam masih takut2 tapi sempat baca akhbar
cak!
Rancangan awalku ingin ke Plaza Low Yatt... tunggu punya tunggu, adik tiba di rumah hampir jam 5. katanya kereta meragam, maka perlu ke bengkel kereta dahulu. oklah aku setuju, kang dibuatnya meragam tengah jalan sewaktu dengan aku naya...

kuar umah, gi bengkel kereta kat sentul berdekatan dengan Sekolah Kebangsaan Sentul... SKS (1) sekolah aku dahulu , semasa darjah 2melur hinggalah ke darjah 6 mawar. dari cikgu aziz hinggalah cikgu rocidiah, guru2 kelas aku.....

cepatnya masa berlalu, sudah 18tahun aku meninggalkan sekolah ni. dan sememangnya ada beberapa orang guru yang masih ingatkan aku, hehehe.... dan begitu juga aku....

sambil menunggu kereta siap, aku dan adik makan kat kedai di seberang jalan... lapar pulak rasanya hujan-hujan masa tu....lepas je kereta siap, fikir macam tak dan je nak ke low yatt maka kitorang tukar rancangan. terus ke rumah iylia kat kerinchi dan ambil anak kucing dia -tam tam... dan akhirnya tam tam menjadi penghuni baru rumah uwan!

selamat datang Tam-tam... jadilah peneman si Bucuk yg tak de kawan, mak dia si Baby pun dah tak nak kat dia... so at least ada tam-tam, oklah boleh main sama-sama...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net