Melor'z FotoPage

By: Melor Indah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 26-Feb-2008 10:57 Email | Share | | Bookmark
sudah kutemui Ayat-ayat Cinta

petang semalam selepas kerja, aku buru-buru ketemu Hirda di lobi... dia serahkan kad undangan persandingannya dengan jejaka pilihan hatinya faiz... well i dunno him. never met, hehee tup tup dapat berita hirda nak kawin. congrats my fren! hirda is my induction fren... 9 mac is her persandingan day, kat bukit kiara....mmm lupa nak tanya majlis nikah bila? mesti hari sabtu kot? alamak itu our election day... tak pun pagi ahad lah kot... maybe this friday the girls will buy the gift for hirda n maybe hamzah too?

paginya juga aku terima undangan majlis meraikan perkahwinan hamzah - 15hb mac pulak... mmm my march is full of attending wedding ceremony invitation.... hamzah n siti hajar, oopss dr. siti hajar... tak pasti sama ada doktor perubatan atau doktor falsafah... belum tanya hamzah lagi...
during lunch today, aku nampak hamzah kat kafe, just 'tapau' his lunch... bz lah tu agaknya... makan kat meja dia saja mungkin. majlis hamzah kat shah alam, dewan melur... mmmm melur?

alamak... 16hb tu ada wedding kak wan plak, kat jb, ikutkan plan asal nak gi jb sabtu tu... so nampaknya balik harilah kot....nak pergi ngan adik ker? hopefully dia mau... bonda ntahlah ok ke tak...


berbalik kepada ayat-ayat cinta.... selepas kuar dari bangunan opis, terus pergi kedai buku minerva. ha! found it! ada 4 buah buku karya HABIBURRAHMAN kat situ... tapi aku beli 1 dulu- heheh jangan tamak, baca dan abiskan dulu ye! anyway thanks yudi coz memperkenalkan buku tu... actually rasanya aku dah pernah nampak buku tu... cuma tak tergerak nak beli, coz buku tu diletakkan bersama buku2 yg aku tak rasa ingin beli - mmm mungkin becoz of cover lay out dia kot, yg membuatkan aku tak nak membeli.... well, for me frasa 'DON'T JUDGE A BOOK FROM ITS COVER' is not applicable for me anymore... coz I do 'JUDGE BOOK BY ITS COVER'... dan itu merupakan salah satu daya tarikan untuk pembaca dan pembeli... contohnya jika kita letakkan 2 buah buku yang sama, tapi kualiti buku dan lay out nya yang berbeza, tentunya kita akan memilih buku yang lebih cantik dan menarik bukan? walaupun harganya sedikit mahal...



Saturday, 23-Feb-2008 17:18 Email | Share | | Bookmark
AYAT-AYAT CINTA

pernikahan siapa ni? kita tengok kat wayang nanti
inilah fahri abdillah
novel edisi malaysia
View all 4 photos...
Hari ini aku membaca emel daripada Yudhi...yudhi sahabat dari kalimantan... mmm katanya 28hb feb ini akan ditayang di panggung Indonesia cerita ÁYAT-AYAT CINTA'. movie daripada novel tulisan HABIBURRAHMAN EL-SHIRAZY...dan pengarahnya ialah Hanung Bramantyo...lagu2 untuk movie ni oleh melly goeslaw n anto hoed, so mesti lagu best2....

aku baca dan lihat trailer movie ni.... mmm menariknya cerita ni. i must find this novel.

Sinopsis (daripada official movie website):Ini adalah kisah cinta. Tapi bukan cuma sekedar kisah cinta yang biasa. Ini tentang bagaimana menghadapi turun-naiknya persoalan hidup dengan cara Islam. Fahri bin Abdillah adalah pelajar Indonesia yang berusaha menggapai gelar masternya di Al Ahzar. Berjibaku dengan panas-debu Mesir. Berkutat dengan berbagai macam target dan kesederhanaan hidup. Bertahan dengan menjadi penerjemah buku-buku agama. Semua target dijalani Fahri dengan penuh antusiasme kecuali satu: menikah.

Kenapa? Karena Fahri adalah laki-laki taat yang begitu ‘lurus’. Dia tidak mengenal pacaran sebelum menikah. Dia kurang artikulatif saat berhadapan dengan mahluk bernama perempuan. Hanya ada sedikit perempuan yang dekat dengannya selama ini. Neneknya, Ibunya dan saudara perempuannya.

Betul begitu? Sepertinya pindah ke Mesir membuat hal itu berubah. Tersebutlah Maria Girgis. Tetangga satu flat yang beragama Kristen Koptik tapi mengagumi Al Quran. Dan menganggumi Fahri. Kekaguman yang berubah menjadi cinta. Sayang cinta Maria hanya tercurah dalam diary saja.

Lalu ada Nurul. Anak seorang kyai terkenal yang juga mengeruk ilmu di Al Azhar. Sebenarnya Fahri menaruh hati pada gadis manis ini. Sayang rasa mindernya yang hanya anak keturunan petani membuatnya tidak pernah menunjukkan rasa apa pun pada Nurul. Sementara Nurul pun menjadi ragu dan selalu menebak-nebak.

Setelah itu ada Noura. Juga tetangga yang selalu disika Ayahnya sendiri. Fahri berempati penuh dengan Noura dan ingin menolongnya. Sayang hanya empati saja. Tidak lebih. Namun Noura yang mengharap lebih. Dan nantinya ini menjadi masalah besar ketika Noura menuduh Fahri memperkosanya.

Terakhir muncullah Aisha. Si mata indah yang menyihir Fahri. Sejak sebuah kejadian di metro, saat Fahri membela Islam dari tuduhan kolot dan kaku, Aisha jatuh cinta pada Fahri. Dan Fahri juga tidak bisa membohongi hatinya.

Lalu bagaimana bocah desa nan lurus itu menghadapi ini semua? Siapa yang dipilihnya? Bisakah dia menjalani semua dalam jalur Islam yang sangat dia yakini?



Sunday, 17-Feb-2008 14:31 Email | Share | | Bookmark
Zahree - Bakaugruv fren

eh hai! mmm.... surprisenya bila baca comment zahree dalam fotopages melor ni. yup dah lama tak dengar berita since kita last jumpa dulu, hahaaha 1996. lama tu. Kat KFC Jalan Pahang tu. masa tu kan melor kerja part time kat situ. hehehe dah lama kan.....

tak sangka zahree nampak melor masa buka posa kat seri melayu last year. naper tak tegur? kalo kenalkan diri, tentunya melor ingat. skarang kerja di mana?

nanti gimme ur emel yer.... cya!


Tuesday, 29-Jan-2008 15:30 Email | Share | | Bookmark
DAY 2 in BALI

Kunci bilik Mel n Kak Linda
My breakfast...
Kak Linda makan apa tu?
View all 4 photos...


Monday, 28-Jan-2008 10:48 Email | Share | | Bookmark
GIRLS GOING TO BALI!

kak iza dah bersedia nak amik foto
iklan mc d
 
View all 5 photos...
Pagi ni adik antar aku dan kak linda ke LCCT. Kali ni kitorang nak ke Bali! Dengan kak iza dan Kak Zal. Kak Mas tak jadi gi, tak dapat cuti- so burned lah dia nya tiket air asia dia dll.
Nasib baik Kak Tini, bagi aku amik cuti-terima kasih ye! yelah akukan baru 3 minggu balik dari melbourne, pastu nak cuti lagi. huhuhuuhu......




[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net